ორშაბათი, 2025-11-10, 9:38 PM
მოგესალმები Guest | RSS
Vodka Connecting People!!!
მთავარი » 2010 » სექტემბერი » 13

კონიაკს საკმაოდ დიდი ხნის და ბურუსით მოცული ისტორია აქვს. ყურძნის წარმოების დაწყება ჩვენი წელთაღრიცხვის I საუკუნესთან არის დაკავშირებული. თანამედროვე საფრანგეთის ტერიტორიაზე რომაელებმა ვენახის გაშენება დაიწყეს. მოგვიანებით, მესამე საუკუნის ბოლოს, რომის იმპერატორმა პრობუსმა მეღვინეობით დაკავებისათვის უფლებები გააფართოვა.

მე-12 საუკუნეში, ჰაიენის ჰერცოგის გილიომ X-ისა (Guillaume X) და გრაფ პუატიეს წყალობით, ლა როშელის ირგვლივ, დიდი ვენახი გაჩნდა, რომელსაც პუატუს ვენახი უწოდეს. შემდგომ საუკუნეში ამ ყურძნისგან ღვინოს აყენებდნენ, რომელიც არამარტო საფრანგეთში, არამედ სხვა ქვეყნებშიც იყიდებოდა.

ნავების ერთ-ერთი სადგური, რომელიც მდინარე შარანტის აუზში მდებარეობდა, თავისი ვენახების ხარისხითა და სიძველით ყველასგან გამოირჩეოდა. ამ სადგურს კონიაკი ერქვა. მე-16 საუკუნის მეორე ნახევარში ჰოლანდიური გემები ამ ტერიტორიაზე ცნობილი ღვინოების-შამპანისა და ბო ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: კონიაკი | ნანახია: 809 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (4)

365 მიზეზი იმისთვის რომ დალიო:

1 იანვარი -ახალი წელი. მსოფლიო დღესასწაული.
2 იანვარი – ბედობა
3 იანვარი – მთვარის ახალი წელი (ლიტვა).
4 იანვარი – ისააკ ნიუტონის დაბადების დღე.
5 იანვარი – მიხეილ სააკაშვილის მეორედ გაპრეზიდენტება.
6 იანვარი – მგლების დღე (ესპანეთი).
7 იანვარი – იუპიტერის აღმოჩენა(გალილეო გალილეი).
8 იანვარი – ელვის პრესლის დაბადების დღე.
9 იანვარი – სრულყოფილების დღე (იაპონია).
10 იანვარი – ვუდუს დღე (ბენინი).
11 იანვარი – მსოფლიო დღე “მადლობთ”.
12 იანვარი – ლომების დღე (კენია).
13 იანვარი – ძველით ახალი წლის წინა დღე.
14 იანვარი – ძველით ახალი წელი.
15 იანვარი – ხეების დარგვის დღე (იორდანია).
16 იანვარი – საერთაშორისო დღე “The Beatles”.
17 იანვარი – ტვალეტის ჩასარეცხი დაპატენტების დღე (1861).
18 იანვარი – მუშების დღე.
19 იანვარი – ნათლისღება.
20 იანვ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: არაყი | ნანახია: 1040 | დაამატა: vodka_benzema | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (5)

ამ უნიკალური ხის ქერქი, ფოთლები, კვირტები, წვენი, მტვერი და მის ტანზე გაზრდილი სოკო ჩაგაც კი გამოიყენება ბევრი დაავადების სამკურნალოდ. აპრილმაისში (მშრალ ამინდში) აგროვებენ არყის ხის მტვერს, რომელიც არეგულირებს კუჭის მუშაობას, კურნავს ყაზბობას. არყის წვენი უნივერსალური წამალია. შლის თირკმელებში ქვებს. ეფექტიანია კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის, თავის ტკივილის დროს, ბრონქიტის, რევმატიზმის, რადიკულიტის, ნიკრისის ქირის (პოდაგრის) და ართრიტის მკურნალობისას.
ყოველდღე თუ თითო ჩაის ჭიქა არყის წვენს დალევთ, გაგიქრებათ დაღლილობა, მოთენთილობა და გაღიზიანება. კარგია, თუ 2-3 კვირის განმავლობაში 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 20-30 წუთით ად¬რე, მიიღებთ არყის ხის ახალგამოწურულ წვენს.

კატეგორია: არაყი | ნანახია: 827 | დაამატა: vodka_benzema | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (0)

ალკოჰოლი შველის გაციებას.?

- სინამდვილეში ალკოჰოლი აქვეითებს იმუნიტეტს, ამიტომ მსმელები გაცილებით ხშირად ავადმყოფობენ. გაციებას ორგანიზმი თავად ერევა, მთავარია, ამაში ხელი არ შევუშალოთ. სასარგებლოა არა ჭიქა არაყი, არამედ წოლითი რეჟიმი, მოსვენება და სიმპტომური მკურნალობა (სურდოს დროს – ცხვირის წვეთები, ანგინის დროს – ყელში გამოვლება და ა.შ.).

ალკოჰოლი აძლიერებს მადას.?

- სინამდვილეში ალკოჰოლი აღიზიანებს კუჭის ლორწოვან გარსს, იწვევს გასტრიტს, წყლულს, პანკრეატიტს, არღვევს საკვები ნივთიერებების ათვისების პროცესს და იწვევს დისტროფიას.

ალკოჰოლი აუმჯობესებს განწყობას.?

- …და იწვევს ნარკოტიკულ თრობას. თუ ადამიანს აქვს მოთხოვნილება, გახალისდეს ალკოჰოლის საშუალებით, ეს არანორმალურია. სავარაუდოდ, მას უკვე ჩამოყალიბებული აქვს ალკოჰოლური დამოკიდებულება. ამ შემთხვევაში რეკომენდებულია ფსიქიატრის კონსულტაცია.

ალკოჰოლი ხსნის დაღლილობას.?

- სინამდვილეში ის ახდენს თავის ტვინის ქერქის აქტივობი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 903 | დაამატა: vodka_benzema | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (0)

პატარა პოსტი ნაბახუსევთან დაკავშირებით

» დილაობით თავი არ სტკივა მას, ვინც ცოტა კი არ დალია, არამედ მას, ვინც სწორად დალია.
» თუ ადამიანი ალკოჰოლურ სასმელს ზომიერად მოიხმარს, დღის 3 საათიდან ღამის 12 საათამდე შუალედში, მას ალკოჰოლიზმით დაავადება არ ემუქრება.

თუ სუფრასთან თქვენმა შეხვედრამ მეგობართან, ნათესავებთან, თანამშრომლებთან საკმაოდ დიდხანს გასტანა და ორგანიზმმა საკმაოდ დატვირთვა მიიღო ალკოჰოლის მოხმარებით, მეორე დილით შესაძლებელია “პახმელიის”, ანუ ნაბახუსევის სინდრომმა შეგაწუხოთ. რა არის პახმელია, როგორ უნდა გამოვიდეთ ნაბახუსევიდან და რა უნდა მოვიმოქმედოთ, რომ ნაკლებად მტკივნეულად გადავლახოთ იგი. ამისათვის არსებობს ექიმების, ფსიქოლოგების, ნარკოლოგების რეკომენდაციები, რომლის ცოდნა ყველასათვის საჭიროა და სასარგებლოა.
ნიკო ჩუბინაშვილის რუსულ-ქართულ ლექსიკონში ვკითხულობთ:
ნაბახუსევი, გაბრუებული სმისაგან.
ნაბახუსავად არის.

* * *

ზომიერად სასმელის მიღება ბევრს არ შეუძლია, ამიტომ ადრე თუ გვიან ყველა მსმელს ემართება პახმელია. სასმელის მომხმარებ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: არაყი | ნანახია: 997 | დაამატა: vodka_benzema | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (1)

”აბსოლუტი” საკმაოდ კარგი შვედური არაყია, მაგრამ როგორ პარადოქსულადაც არ უნდა ჟღერდეს, მან სახელი გაითქვა არა მისი ხარისხით, არამედ არაჩვეულებრივი სარეკლამო კონცეფციით. მისი ყოველი ახალი სარეკლამო კამპანია თანამედროვე და საკმაოდ მიმზიდველი აქციის ხასიათს ატარებს, ხოლო მისი ნებისმიერი სახის რეკლამის ნახვა უდიდეს სულიერ სიამოვნებას ანიჭებს რეკლამის ნამდვილ გურმანებს.

თავდაპირველად დიზაინერული აზროვნება ტრიალებდა ამ მარკის ტერიტორიალური მიკუთვნებისკენ. მათ სურდათ, რომ ახალ არაყს ჰქონოდა მკვეთრად გამოკვეთილი შვედური იმიჯი; მაგალითად, ”ნათელი შვედური არყის” კონცეპცია ვიკინგებიანი ეტიკეტით ან ”საიმპერატორო კარის არყის” იდეა. ყველაფერთან ერთად ქაღალდში გახვეული ბოთლის იდეაც იყო შემოთავაზებული. მაგრამ ამ იდეებს არ იზიარებდნენ კომპანიის მიერ მიწვეული ამერიკელი ექსპერტები – მათი ხედვით ახალ არაყს უფრო მკაცრი, თანამედროვე იმიჯი უნდა ჰქონოდა; ბოთლი მაღაზიის ვიტრინებში ადვილად შესამჩნევი და დასამახსოვრებელი უნდ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: არაყი | ნანახია: 841 | დაამატა: vodka_benzema | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (1)


იზაბელა, ვაზის ამერიკული ჯიში. ბუნებრივი ჰიბრიდია. ყოფილ სსრკ-ში გავრცელებულია დასავლეთ საქართველოს ტენიან რაიონებში (ე. წ. "ადესა"), აზერბაიჯანში, კრასნოდარის მხარეში, ყირიმში. პერსპექტიულია მოლდოვეთში (გარდა ჩრდილოეთ რაიონებისა); კარგად უძლებს ფილოქსერასა და სოკოვან დაავადებებს (მილდიუმი, ოიდიუმი), ნაყოფი შვია, აქვს სპეციფიკური გემო, მწიფს მოგვიანებით, იყენებენ საჭმელად და მეღვინეობაში.
კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 1281 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (2)


საფერავი -- მუქი წითელი, შავი ვაზის ერთ-ერთი საუკეთესო ქართული ჯიში. ივ. ჯავახიშვილის განმარტებით საფერავი ეკუთვნის ზოგად ჯიშთა ჯგუფს, თუმცა წარმომავლობით კახური უნდა იყოს. გავრცელებული იყო თითქმის მთელ საქართველოში. არსებობს ორი სახეობა - დიდი და პატარა საფერავი. კახეთში გავრცელებული ყოფილა ასევე "განჯური საფერავი". მოსავლიანობის, შაქრის დიდი შემცველობისა და საღებავის სიუხვით ძვირფას ვაზის ჯიშად ითვლება. საჭმელად ნაკლებად იხმარება, უპირატესად საღვინე ჯიშია. საფერავისგან დაყენებული წითელი ღვინო გამოირჩევა სურნელით, ფერითა და სიმაგრით. იყენებენ სხვა ღვინოების გაუმჯობესებისა და შეფერადებისთვის. დაძველების მიხედვით მისგან დაყენებული ღვინის მარკებია "საფერავი" (ერთ წლიანი), "ქინძმარაული" (ორ წლიანი) და "მუკუზანი" (სამი და ზევით).

საფერავი-ძველი ქართული ტექნიკური ჯიში. დამწიფების გვიანდელი ვადით ფოთლები დიდი მომრგვალო, სამფრთიანი. მტევანი საშ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 1053 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (1)


ღვინო — ალკოჰოლური სასმელი წარმოებული, ყურძნის წვენის ფერმენტაციით, თუმცა არსებობს სხვა ხილის ღვინოებიც, მათ შორის ქლიავის, შავი მაყვალის და მოცხარის. უყურძნოდ დამზადებულ ღვინოებს ხილის ან სოფლის ღვინოს უწოდებენ. სასმელები მიღებული სხვა ფერმენტირებადი მასალისგან, როგორიცაა თაფლი, ან მიღებული დისტილირების მეთოდით, როგორიცაა ბრენდი, ღვინის კატეგორიაში არ არის.
ეტიმოლოგია

ღვინის აღმნიშვნელ სიტყვებს თითქმის ყველა ენაში ერთი ძირი აქვს. ქართველურ ენებში იგი გამოითქმის ასე: ღვინო (ქართ.), ღვინი (ზან.), ღვინალ (სვან.).

სხვა ინდო-ევროპულ და სემიტურ ენებში: ხეთური: wiyan(a), ლუვიური: wa/i-ya-na, ძვ. ბერძნ.: Οíνος, ლათ: vinum, სომხ.: gini გერმ.: Wein, ინგლ. Wine, რუს. (სლავურ ენებზე): вино, უელს: gwîn, ფრანგ.: vin, ესპ.: vino, იტ.: vino, არაბ.: wainun, ებრ.: yayin, ასირ: înu. ცხადია, ამ სიტყვებს აერთიანებთ ერთი ძირი, ერთი წამომავლობა და იმ იმ ქვეყნ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 890 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (1)


ლუდი, მცირეალკოჰოლიანი არომატული სასმელი, რომელსაც სვიის მომწარო გემო დაჰკრავს; ღებულობენ ქერის ალაოს,სვიისა და წყლისაგან მიღებული ტკბილის ალკოჰოლური დუღილით. ზოგიერთი ხარისხის ლუდის მისაღებად ქერის ალაოს ნაწილობრივ ცვლიან ბრინჯის, სიმინდის ან ქერის ფხვნილით, აგრეთვე შაქრით. ლუსის მიღების ტექნოლოგიური პროცესის ძირითადი სტადიებია: ქერის, ალაოსა და ლუდის ტკბილის დუღილი ლუდის საფუვრით; დადუღება (დამწიფება); გაფილტვრა და ჩამოსხმა. ალაოს მისაღებად ქერს წმენდენ, ახარისხებენ, ალბობენ, აღივებენ. შემდეგ მწვანე ალაოს აშრობენ, აცლიან ღივებს და აყოვნებენ. ლუდის ტკბილის მისაღებად ალაოს აპრიალებენ, აქუცმაცებენ და წყალში ურევენ, მიღებულ მასალაში განსაზღვრულ ტემპერატურაზე მიმდინარეობს ფერმენტაციული პროცესები, რომელთაგან ძირითადია სახამებლის დაშაქრება, რომლის დამთავრების შემდეგ მასალას ფილტრავენ და გამჭვირვალე ტკბილის სვიასთან ადუღებენ საჭირო სიმკვრივის ნარევის მიღებამდე. შე ... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: ლუდი | ნანახია: 828 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (1)

უნივერსალური პროდუქტია. დამზადებისა და მოხმარების იოლი წესის გამო, ის ფართოდ არის გავრცელებული მთელს მსოფლიოში და სხვადასხვა სავაჭრო მარკით იწარმოება. შესაბამისად, ისინი განსხვავდებიან თავისი მახასიათებლებით, ნედლეულით, რისგანაც მზადდება, ტექნოლოგიის თავისებურებითა და დამატებებით, რაც აუმჯობესებს არომატსა და გემოს. თუ რუსული არყის ეტალონად 40-გრადუსიანი, ნეიტრალური გემოს მქონე, უფერული სითხე ითვლება, პოლონეთში და სკანდინავიის ზოგიერთ ქვეყანაში, არყად ერთმანეთისგან განსხვავებული ბევრი სასმელი ითვლება. იმ ქვეყნებს შორის, სადაც არაყს ხდიან, უდავო ლიდერად პოლონეთი ითვლება. დღეისათვის არაყი, როგორც მაღალალკოჰოლური სასმელი ბევრ ქვეყანაში იწარმოება, მათ შორის საფრანგეთში, ბელგიაში, კანადაში, ისრაელში, ჩინეთში, ჩეხეთში, ბულგარეთში, ავსტრიაში, შოტლანდიასა და ა.შ

შვედური არაყი

სკანდინავიის ქვეყნებში არყის გამოხდის უძველესი ტრადიცია არსებობს, სადაც მაღალალკოჰოლიანი სასმელების ექსკლუზიური რეცეპტები არსებობს. შვედეთში პირველი წერ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: არაყი | ნანახია: 1044 | დაამატა: Dzebnili | თარიღი: 2010-09-13 | კომენტარი (4)

საიტის მენიუ
საათი
სექციის კატეგორიები
არაყი [8]
ღვინო [8]
ლუდი [2]
ვისკი [5]
კონიაკი [3]
კოქტეილი [5]
სხვადასხვა [6]
შესვლის ფორმა
საიტის ჰიმნი
მინი-ჩეთი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
გამოკითხვა
რომელ ალკოჰოლურ სასმელს ანიჭებთ უპირატესობას?
სულ პასუხი: 59
ლოთები FaceBook-ზე
ძებნა
კალენდარი
«  სექტემბერი 2010  »
ორ სამ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ჩანაწერების არქივი
Top მომხმარებლები

keti14
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 992
nullრეპუტაცია: 32767


Dzebnili
null

nullსიახლეები: 6
nullკომენტარები: 28
nullრეპუტაცია: 21


Grigala
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 22
nullრეპუტაცია: 32767


CH1PO
null

nullსიახლეები: 9
nullკომენტარები: 17
nullრეპუტაცია: 0


RealMadridFan
null

nullსიახლეები: 2
nullკომენტარები: 11
nullრეპუტაცია: 32767


vodka_benzema
null

nullსიახლეები: 8
nullკომენტარები: 8
nullრეპუტაცია: 7000


xvedela
null

nullსიახლეები: 14
nullკომენტარები: 5
nullრეპუტაცია: 32767


lotikuzanovi
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 3
nullრეპუტაცია: 0


BeLQaN
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 2
nullრეპუტაცია: 0


kartoshka-rauli
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 1
nullრეპუტაცია: 0