2 ჩ/ჭ რძე, 2 ჩ/ჭ 10%-იანი ცხიმიანობის ნაღები, 1 კგ. ატამი ან გარგარი, 1,5 ჩ/ჭ შაქარი.
მომზადების წესი: ხილი გაფცქვენით, მოაშორეთ კურკები, მოხარშეთ მცირე რაოდენობის წყალში დარბილებამდე. გახეხეთ თუშფალანგზე, შეურიეთ შაქარი, შეათბეთ შაქრის გადნობამდე და გააციეთ.
ადუღებულ ცივ რძეს დაუმატეთ ნაღები, ხილფაფა, წვრილად დამსხვრეული ყინული, აურიეთ და შედგით მაცივარში. მზა სასმელი ჩაასხით ფუჟერებში და სუფრაზე გაიტანეთ მშრალ ბისკვიტთან ან ნამცხვართან ერთად.
ცნობილმა ფრანგულმა კომპანია Pernod Ricard-მა გასაყიდად წარმოადგინა მსოფლიოში ყველაზე ძვირადღირებულიშამპანური, ერთი ყუთის ღირებულება, რომელშიც 12 ბოთლია მოთავსებული, შეადგენს 50 ათას ევროს. ამგვარად, ერთი 0,75 ლიტრიანი ბოთლი შამპანური Perrier Jouet-ი მყიდველს 4166 ევრო დაუჯდება. სავარაუდოდ, იმბედნიერ მომხმარებელთა რიცხვი, რომელთაც შეუძლიათ შეიძინონ შამპანური, დაახლოებით ასამდე აღწევს.
შამპანურის შესაძენად მომავალი მყიდველი უნდა პირადად გამოცხადდეს მწარმოებელთან ქალაქ ეპერნეში, სადაც სპეციალისტები მომხმარებლის სურვილისამებრ სასმელში საზღვრავენ შაქრის რაოდენობას და სურნელოვანი ღვინოების კუპაჟს. ამგვარად, მოხდება ყოველი გაყიდული პარტიის “პერსონალიზაცია”.
ამას გარდა, მყიდველს საშუალება ეძლევა ეტიკეტზე გამოატანინოს თავისი სახელი, აგრეთვე, 8 თვის განმავლობაში ბოთლები დატოვოს კომპანიის მარანში და გაახანგრძლივოს ელიტური შამპანურის დავარგ
... კითხვის გაგრძელება »