ორშაბათი, 2025-11-10, 9:38 PM
მოგესალმები Guest | RSS
Vodka Connecting People!!!
მთავარი » 2010 » სექტემბერი » 28

ალექსანდროული, ქართული წითელყურძნიანი საღვინე ვაზის ჯიში. იზრდება საშუალო ინტენსივობით. ნაყოფს იძლევა ყლორტების 70-90%, მტევნის საშუალო წონაა 90-100 გ. ყურძენი მწიფდება სექტემბრის ბოლოს, საშუალო მოსავლიანობა 55-60 ც/ჰა-ზე. გავრცელებულია ამბროლაურისა და ცაგერის მუნიციპალიტეტებში. როცა ყურძნის შაქრიანობა 27-28%-ია, მჟავიანობა კი - 6-8%, აყენებენ მაღალი ღირსების ბუნებრივად ნახევრად ტკბილ წითელ ღვინოს "ხვანჭკარას" (ძირითადად ხვანჭკარის მირკომუნიციპალიტეტში), ხოლო ნაკლებშაქრიანობისას (20-21%) სუფრის ღვინოს - " ალექსანდროულს".
ნანახია: 1109 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-28 | კომენტარი (2)


მევენახეობა და მეღვინეობა საქართველოს სოფლის მეურნეობის უძველესი და მნიშვნელოვანი დარგია. ვაზის კულტურის ისტორია მჭიდროდაა დაკავშირებული ქართველი ერის ისტორიასთან. ჩვენი ერის შემოქმედებითი ბუნება და განსაკუთრებული სიყვარული ვაზისა და ღვინისადმი გამოიხატა ქართულ კულტურაში, ტრადიციულ წეს-ჩვეულებებში, არქიტექტურაში, ორნამენტში, ჭედურობაში, მხატვრობაში, პოეზიაში, სიმღერასა და ხელოვნების სხვა დაგებში.

საქართველო ითვლება მევენახეობა-მეღვინეობის ერთ-ერთ უძველეს კერად და ხარისხოვანი და მაღალხარისხოვანი ღვინოების წარმოების ზონად მსოფლიოში, რასაც ადასტურებს, გარეული და კულტურული აბორიგენული ვაზის ჟიშების მრავალფეროვნება, აგრეთვე ამპელოგრაფიული, პალეობოტანიკური, ისტორიული, არქეოლოგიური, ეთნოგრაფიული, ფილოლოგიური, ლინგვისტიკური და სხვა მეცნიერული გამოკვლევები, როგორც ქართველი ისე უცხოელი მკვლევარებისა.

მსოფლიოში ცნობილია ვაზის 40 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 2190 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-28 | კომენტარი (0)


რქაწითელი — ქართული ტექნიკური ვაზის ჯიში დამწიფების გვიანდელი ვადით. ჯიში განეკუთვნება შავი ზღვის აუზის ეკოლოგიურ-გეოგრაფიულ ჯგუფს. ფოთლები საშუალო, მომრგვალო სამ-ხუთფრთიანი, მტევანი საშუალო ზომის ან დიდი, ცილინდროკონუსური. მარცვალი საშუალო, ოვალური მომწვანო-ყვითელი ფერის ყავისფერი ლაქებით. პერიოდი დაკვირტვიდან ტურძნის ტექნიკურ სიმწიფემდე, ხორნაბუჯის ტერიტორიაზე 150 დღეა. აქტიურ ტემპერატურათა ჯამის 3100-3200 c პირობებში მოსავლიანობა 100-150 ც/ჰა. ჯიში ყინვაგამძლეა. ნახევრადმდგრადია მილდიუს მიმართ მცირედ ზიანდება იოდიუმით.

რქაწითელით მზადდება სუფრის მშრალი თეთრი სამარკო ღვინო "რქაწითელი", ადგილობრივი კახური მეთოდით. ასევე რქაწითელი, ხიხვისა და მწვანეს ჯიშის ღვინომასალებთან, კუპაჟში, გამოიყენება ღვინის "რქაწითელი ხორნაბუჯულლის" დასამზადებლად, რომელიც ასევე კახური ტიპისაა. რქაწითელი, მწვანეს ჯიშის ღვინომასალასთან ერთად, კუპაჟში, განოიყენება თეთრი სამარკო ღვინის " ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 1104 | დაამატა: xvedela | თარიღი: 2010-09-28 | კომენტარი (0)

საიტის მენიუ
საათი
სექციის კატეგორიები
არაყი [8]
ღვინო [8]
ლუდი [2]
ვისკი [5]
კონიაკი [3]
კოქტეილი [5]
სხვადასხვა [6]
შესვლის ფორმა
საიტის ჰიმნი
მინი-ჩეთი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
გამოკითხვა
რომელ ალკოჰოლურ სასმელს ანიჭებთ უპირატესობას?
სულ პასუხი: 59
ლოთები FaceBook-ზე
ძებნა
კალენდარი
«  სექტემბერი 2010  »
ორ სამ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ჩანაწერების არქივი
Top მომხმარებლები

keti14
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 992
nullრეპუტაცია: 32767


Dzebnili
null

nullსიახლეები: 6
nullკომენტარები: 28
nullრეპუტაცია: 21


Grigala
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 22
nullრეპუტაცია: 32767


CH1PO
null

nullსიახლეები: 9
nullკომენტარები: 17
nullრეპუტაცია: 0


RealMadridFan
null

nullსიახლეები: 2
nullკომენტარები: 11
nullრეპუტაცია: 32767


vodka_benzema
null

nullსიახლეები: 8
nullკომენტარები: 8
nullრეპუტაცია: 7000


xvedela
null

nullსიახლეები: 14
nullკომენტარები: 5
nullრეპუტაცია: 32767


lotikuzanovi
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 3
nullრეპუტაცია: 0


BeLQaN
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 2
nullრეპუტაცია: 0


kartoshka-rauli
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 1
nullრეპუტაცია: 0