კატეგორიების მიხედვით ღვინო არის ჯიშობრივი და კუპაჟური. ჯიშობრივ ღვინოს ამზადებენ ერთი ჯისის ყურძნისგან, კუპაჟურს კი - სხვადასხვა ყურძნის ჯიშის ნარევისაგან. ყურძნის ღვინო ორგვარია: წყნარი ღვინო, რომელიც თითქმის არ შეიცავს ნახშირორჟანგს და ნახშირორჟანგის შემცველი.
თავის მხრივ წყნარი ღვინოც შეიძლება იყოს შემდეგნაირი: მშრალი ღვინო, სპირტის დაუმატებლად მიღებული სუფრის ღვინო, რომელიც შეიცავს ბუნებრივი ალკოჰოლური დუღილის შედეგად მიღბულ 9,0-14,0% (მოცულობითი) სპირტსა და შაქარს არა უმეტეს 0,3%-ისა. მისი საწარმოო დაძველების ხანგრძლივობაა 1,5 წ. კახური ტიპის ღვინისთვის - 1 წ.
მოტკბო მშრალი ღვინო, რომელიც შეიცავს 9,0 %-12,0% (მოცულობითი) სპირტს და 3,0-8,0% დაუღუდებელ შაქარს.
შემაგრებული ღვინის დამზადების დროს ნებადართულია რექტიფიცირებული სპირტის გამოყენება. A შემაგრებული მაგარი ღვინო 17,0-20,0% (მოცულობითი) სპირტის, აქედან 3% მიღებულია ბუნებრივი ალკოჰოლუ
... კითხვის გაგრძელება »
ჯეიმს და ჯონ ჩივასების ამბიციური გეგმა საკმაოდ მარტივი და გენიალური იყო, ისინი კლიენტს უბრალოდ უმაღლესი ხარისხის პროდუქტს თავაზობდნენ. თუმცა სანამ ამ საფეხურს მიაღწევდნენ ყველაფერი სხვაგვარად იყო.
და რამდენადაც იმ დროისათვის მხოლოდ ალაოს სორტისგან იქმნებოდა სასმელი, იმდენად რისკთან იყო დაკავშირებული მაღალი ხარისხის დაცვა. თუმცა მიუხედავად ამისა, ძმები ჩივასები მაინც ოცნებობდნენ რომ მარტივად და ამასთანავე უმაღლესი ხარისხის სასმელი შეექმნათ, რომლითაც მეგობრებთან ერთად დატკბებოდნენ.
და აი მიზანსაც მიაღწიეს: მაღაზიაში, რომელიც ჯეიმს და ჯონ ჩივასებს ეკუთვნოდათ, საუკეთესო პროდუქტები და შოტლანდიაში წარმოებული სასმელები იყიდებოდა, მათ ძირითადად მდიდარი ფენის კლიენტურა ყავდათ, ვინაიდან ჩივასების მაღაზიაში შესაძლებელი იყო დახვეწილი და ძვირფასი პროდუქტის შეძენა მთელი მსოფლიოდან. ასე მაგალითად ელიტის წარმომადგენლები ჯერ არომატული ყავითა და ეგზო
... კითხვის გაგრძელება »
2 სმ-ის სიგანის ფორთოხლის ნაჭერი (კანიც და გულიც);
მომზადების წესი:
ჩაასხით სითხე კოქტეილის ჭურჭელში და დააყარეთ სავსე პეშვი ყინული. ურიეთ მანამ, სანამ კარგად არ გაგრილდება. შემდეგ გადაწურეთ ყინულით სავსე ჭიქაში. ერთ ხელში ასანთის ღერი დაიკავეთ, მეორეში – ფორთოხლის ნაჭერი. ფორთოხალს სწრაფად მოუჭირეთ ხელი, ასანთი კი სითხიდან ერთი სანტიმეტრის მოშორებით გააჩერეთ. როცა კოქტეილს ნაპერწკალი გაუჩნდება, ასანთი გადააგდეთ, ფორთოხალი კი სასმელში ჩაუშვით.
მომზადების წესი: რძე და სეროფი ათქვიფეთ მიქსერით ფუმფულა მასის მიღებამდე, შემდეგ დაუმატეთ ნაყინი და კიდევ თქვიფეთ 1-2 წუთი, ჩაასხით მაღალ ჭიქებში. კეთდება უშუალოდ სუფრაზე გატანის წინ.
დღეს ჩვენი საიტის ერთერთ ადმინს დაბადების დღე აქვს. შოთა გილოცავთ დაბადების დღეს, მრავალს დაესწარი, ღმერთის წყალობას და წარმატებებს გისურვებ. შოთას გაუმააააააააააააააააააააააააააააა