ორშაბათი, 2025-11-10, 9:38 PM
მოგესალმები Guest | RSS
Vodka Connecting People!!!
მთავარი » 2010 » სექტემბერი » 20 » ღვინის სახეობები
6:08 PM
ღვინის სახეობები

კატეგორიების მიხედვით ღვინო არის ჯიშობრივი და კუპაჟური. ჯიშობრივ ღვინოს ამზადებენ ერთი ჯისის ყურძნისგან, კუპაჟურს კი - სხვადასხვა ყურძნის ჯიშის ნარევისაგან. ყურძნის ღვინო ორგვარია: წყნარი ღვინო, რომელიც თითქმის არ შეიცავს ნახშირორჟანგს და ნახშირორჟანგის შემცველი.

თავის მხრივ წყნარი ღვინოც შეიძლება იყოს შემდეგნაირი: მშრალი ღვინო, სპირტის დაუმატებლად მიღებული სუფრის ღვინო, რომელიც შეიცავს ბუნებრივი ალკოჰოლური დუღილის შედეგად მიღბულ 9,0-14,0% (მოცულობითი) სპირტსა და შაქარს არა უმეტეს 0,3%-ისა. მისი საწარმოო დაძველების ხანგრძლივობაა 1,5 წ. კახური ტიპის ღვინისთვის - 1 წ.

მოტკბო მშრალი ღვინო, რომელიც შეიცავს 9,0 %-12,0% (მოცულობითი) სპირტს და 3,0-8,0% დაუღუდებელ შაქარს.

შემაგრებული ღვინის დამზადების დროს ნებადართულია რექტიფიცირებული სპირტის გამოყენება. A შემაგრებული მაგარი ღვინო 17,0-20,0% (მოცულობითი) სპირტის, აქედან 3% მიღებულია ბუნებრივი ალკოჰოლური დუღილით. დასაშვებია შეიცავდეს 1,0-14,0% შაქარს. საწარმოო დაძველების ვადაა 2 წ.

B შემაგრებული სადესერტო ღვინო შეიცავს 12,0-17,0% (მოცულობითი) სპირტს, აქედან არანაკლები 1,2%-ისა ალკოჰოლური დუღილითაა მიღებული, საწარმოო დაძველების ვადაა 2 წ. შაქრის შემცველობის მიხედვით არის მოტკბო, ტკბილი და არომატული. მოტკბო შეიცავს 14,0-16,0 % (მოცულობითი) სპირტს, 5,0-12,0% შაქარს; ტკბილი - 15,0-17,0% (მოცულობითი) სპირტს, 21,0-35 % შაქარს; არომატული - 16,0-18,0% (მოცულობითი) სპირტს, 6,0-16,0% შაქარს.

ნახშირორჟანგის შემცველ ღვინოებს ეკუთვნის ჰერმეტულ ჭურჭელში წნევის ქვეშ დუღილის შდეგად ნახშირორჟანგის ბუნებრივად გაჯერებული ღვინო. აგრეთვე შუშხუნა ან აირიანი, სატურაციით ხელოვნურად გაჯერებული ღვინო.

ხარისხი

წყნარი ღვინო ხარისხის მიხედვით არის ორდინალური, სამარკო და საკოლექციო. დაუძველებლად გამოშვებულ ღვინოს ორდინალურს უწოდებენ, დაძველებულ მაღლხარისხოვანს კი - სამარკოს. განსაკუთრებით მაღალხარისხოვან ღვინოს, რომელსაც კასრებში საწარმოო დაძველების გარდა ბოთლებშიც აძველებენ (2-3 წლიდან განუსაზღვრელ დრომდე), საკოლქციო ღვინო ეწოდება. ღვინის დამზადების პროცესები მიმდინარეობს ძირითადად მუხის კასრებში, როფებში, რკინაბეტონის რეზერვუარებში, ლითონის ცისტერნებსა და ქვევრებში.

კატეგორია: ღვინო | ნანახია: 879 | დაამატა: Dzebnili | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 3
3 Dzebnili  
0

2 CH1PO  
0

1 keti14  
0

სახელი *:
Email *:
კოდი *:
საიტის მენიუ
საათი
სექციის კატეგორიები
არაყი [8]
ღვინო [8]
ლუდი [2]
ვისკი [5]
კონიაკი [3]
კოქტეილი [5]
სხვადასხვა [6]
შესვლის ფორმა
საიტის ჰიმნი
მინი-ჩეთი
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
გამოკითხვა
რომელ ალკოჰოლურ სასმელს ანიჭებთ უპირატესობას?
სულ პასუხი: 59
ლოთები FaceBook-ზე
ძებნა
კალენდარი
«  სექტემბერი 2010  »
ორ სამ ოთხ ხუთ პარ შაბ კვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ჩანაწერების არქივი
Top მომხმარებლები

keti14
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 992
nullრეპუტაცია: 32767


Dzebnili
null

nullსიახლეები: 6
nullკომენტარები: 28
nullრეპუტაცია: 21


Grigala
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 22
nullრეპუტაცია: 32767


CH1PO
null

nullსიახლეები: 9
nullკომენტარები: 17
nullრეპუტაცია: 0


RealMadridFan
null

nullსიახლეები: 2
nullკომენტარები: 11
nullრეპუტაცია: 32767


vodka_benzema
null

nullსიახლეები: 8
nullკომენტარები: 8
nullრეპუტაცია: 7000


xvedela
null

nullსიახლეები: 14
nullკომენტარები: 5
nullრეპუტაცია: 32767


lotikuzanovi
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 3
nullრეპუტაცია: 0


BeLQaN
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 2
nullრეპუტაცია: 0


kartoshka-rauli
null

nullსიახლეები: 0
nullკომენტარები: 1
nullრეპუტაცია: 0